Χαιρετισμός

Η Ογκολογία του σήμερα ακολουθεί ένα εκρηκτικό χρονολόγιο προόδου. Αυτό που κάποτε φαινόταν αδύνατο, είναι σήμερα πραγματικότητα που οπτικοποιούμε, κατανοούμε και πολεμάμε τον καρκίνο.

Η πόρτα για επιτάχυνση της προόδου άνοιξε με την ενσωμάτωση της καινοτομίας στη σύγχρονη Ογκολογία, από την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση έως και την θεραπεία. Ο αριθμός μεταλλάξεων ανά όγκο, το σύνθετο μικροπεριβάλλον του και οι πολύπλοκοι χάρτες μοριακών αλλαγών, αποτυπώνουν την πολυπλοκότητα του καρκίνου αλλά και την αυξανόμενη συνθετότητα της ογκολογικής φροντίδας.

Ζούμε την εποχή της έκρηξης των κλινικών μελετών και των νέων φαρμάκων, την εποχή της αγνωστικής αντιμετώπισης του καρκίνου, με τη λογική της στόχευσης μονοπατιών και όχι ιστολογικών υποτύπων, την εποχή της μοριακής ετερογένειας και γονιδιακών υπογραφών σε διαφορετικούς ασθενείς, στον ίδιο ασθενή, στον ίδιο τον όγκο, που μαρτυρά ένα πολύπλοκο φυλογενετικό δέντρο εξέλιξης.

Στην Ογκολογία ακριβείας η τεχνολογία βοηθά στην ενσωμάτωση μεγάλου όγκου δεδομένων, παρέχει ψηφιοποιημένη πληροφορία και έχει την δυνατότητα να μεταμορφώνει την πραγματική φροντίδα του καρκίνου.

Σε όλα τα παραπάνω επίκεντρο ο ασθενής που τον θέλουμε δίπλα μας, ενημερωμένο και συνοδοιπόρο μας και με δική μας υπόσχεση τη διασπάθιση και διοχέτευση της γνώσης. Με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων ογκολόγων μας αλλά και όλων μας, με αγαστή συνεργασία όλων των ειδικοτήτων, συλλόγων ασθενών, θεσμικών φορέων, διασύνδεση της Ογκολογίας με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε και να κατακτάμε τις πιο ψηλές κορφές.

Επιστήμη, Τεχνολογία, Άνθρωπος, το αδιαίρετο τρίπτυχο που αποτυπώνει το νέο πρόσωπο της Ογκολογίας το 2023.

Σας περιμένουμε όλους στο 29ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας στις 5-8 Απριλίου 2023 στην Αθήνα.

Με υπομονή, επιμονή, γνώση και στόχαση βαθιά, προχωράμε !


Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής


Ζένια Σαριδάκη
Παθολόγος Ογκολόγος


Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής

Αθηνά Χριστοπούλου Αμάντα Ψυρρή Ηλίας Αθανασιάδης
Παθολόγος Ογκολόγος Παθολόγος Ογκολόγος Παθολόγος Ογκολόγος